یک متخصص به ۳ سوال اساسی درخصوص روزه‌داری در ماه رمضان پاسخ داد.

ماه رمضان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، مرتضی عقبایی متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که چه افرادی نمی‌توانند روزه بگیرند گفت: به طور کلی هر فرد سالمی می‌تواند روزه بگیرد اما اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید که پزشک معالجتان شما را از گرفتن روزه منع می‌کند طبق دستور پزشک نباید روزه بگیرید.

عقبایی تاکید کرد: به افرادی که ضعف بدنی شدید دارند و ممکن است دچار افت قند ناگهانی شوند، آن دسته از مبتلایان به دیابت که بیماریشان کنترل نشده و در حال مصرف دارو هستند و هنوز تنظیمات دارو برای آن‌ها شناخته شده نیست و بیماران کلیوی که باید مقدار مشخصی از آب را طی شبانه روز مصرف کنند روزه داری توصیه نمی‌شود.

وی افزود: به طور کلی اینکه روزه داری برای فردی مناسب است یا نه به پیشرفت بیماری، شرایط شما و توصیه افراد متخصص بستگی دارد و از این رو مشورت با پزشک می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد.

آیا سن افراد می‌تواند آن‌ها را از روزه‌داری منع کند؟

این متخصص تغذیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه که آیا سن افراد می‌تواند آن‌ها را از روزه‌داری منع کند گفت: روزه داری در سنین بسیار پایین نامناسب است چرا که این نوع تغذیه در آن سنین می‌تواند سیستم‌های تکاملی بدن تحت تاثیر قرار دهد، در سنین بسیار بالا چنانچه شخص بیماری زمینه‌ای نداشته باشد و از سلامت کامل برخوردار باشد منعی برای روزه داری وجود ندارد.

افرادی که وزن بسیار پایین و یا وزن بسیار بالا دارند می‌توانند روزه‌ بگیرد؟

وی ضمن اشاره به اینکه رابطه مستقیمی بین وزن افراد و روزه داری وجود ندارد، ادامه داد: اشخاصی که بسیار لاغر و نحیف هستند و بدنشان تحمل عدم دریافت مواد مغذی برای طولانی مدت را ندارد نمی‌توانند روزه بگیرند چرا که افت قند شدید و ناگهانی می‌تواند به سیستم بدنیشان آسیب برساند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه افرادی که دچار اضافه وزن شدید هستند چنانچه توانایی روزه گرفتن را دارند روزه می‌تواند به عنوان پاکسازی کننده بدن برای آن‌ها عمل کند و می‌تواند تا حدی به در حرکت به سمت تناسب اندام به آن‌ها کمک کند، افزود: برای حفظ متابولیسم نباید به صورت تک وعده‌ای روزه بگیریم و باید سه وعده افطار، شام و سحر حتما در برنامه غذایی روزه داران حفظ شود.

کد خبر 668203

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 20
  • IR ۰۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    8 4
    خوب شد گفتی ما نمیدونستیم
  • سید محمد مهدی موسوی IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    11 9
    سلام به حکم شرع مقدس مراجعه کنید و یک وقت از حرف یک دکتر که طبق تحقیقی می گوید برای فلان سن و فلان افراد خوب نیست اطاعت مطلق نکنید چه بسا که این تحقیق چند وقت بعد نقض نشود البته در شرایطی نباید روزه گرفت که به حکم مرجع تقلیدتان مراجعه کنید ان شاءالله که به راه راست هدایت شویم ✍خادم شما موسوی
  • IR ۰۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    5 14
    سلم من درمورخه حدود3ماهونیم قبل عمل قلب باز کردم وقرص فشاروچربی و..میخورم والان نفس عمیق مکشم قفسه سینه ام دردمیکنه. روزه من چی میشه
  • ۰ IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    7 1
    بهتره از مرجع تقلید هم سوال بشه
    • جعفر قلی IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
      2 1
      با سلام خدمت شما نظر مرجع تقلید وپزشک معالج هردو مهم وقابل احترام هست وهر دو نظرشان بر مبنای تشخیص خود شخص میباشد چنانچه نظر هردو بر روزه داری باشد،،،، واین خود شخص است که با گرفتن روزه می‌تواند تشخیص دهد که قادر به گرفتن روزه هست یا نه